Over ons

Mijn naam is Marion Hofstra- van den Boogaard. Ik ben gehuwd met mijn man Koert en wij hebben samen 4 dochters en 4 kleinkinderen.

In 1991 volgde ik enkele massage cursussen om mijzelf te oriënteren. Enkele jaren later, in 1994, rondde ik de opleiding van Voetreflexzonetherapie af bij de School voor
Voetreflexologie
van Manda Bergsma. Ook behaalde ik het diploma voor Sportmassage en als aanvulling daarop Blessurepreventie. Dit gaf mij tevens de medische basiskennis die benodigd is voor de opleiding Medisch Shiatsutherapie bij de Dutch Shiatsu Academy. De opleiding Meridiaan Psychotherapie was daarop een prachtige aanvulling. En wat is Shiatsu zonder de kennis van de Chinese Geneeskunde? Ik volgde de basisopleiding TCM (Traditional Chinese Medicin) bij de Academie Qing Bai. Daarna leerde ik de basis grepen van Cranio Sacraaltherapie. Ergens tussendoor volgde ik de opleiding van Aromatherapie, wat fantastisch werkt bij voetreflexologie, zodat het kringetje weer rond is, zoals dat ook gaat met de energie in ons lichaam.

Per jaar volg ik minimaal 8 bijscholingen. Ik ben lid van de NVVT (Nederlandse Vereniging van Voetreflex Therapeuten), de SWN (Shiatsu Werkgroep Nederland) en de ESA (European Shiatsu Association).

Gedurende al die jaren van opleiding had ik een praktijk aan huis. In 2005 kreeg ik de gelegenheid een ruime praktijkruimte te betrekken aan de Trambaan in Nieuwe Niedorp. Het heen en weer rijden van Nieuwe Niedorp naar Den Helder, waar ik sinds 2002 woon, kostte echter veel tijd. Ik besloot dan ook mijn praktijk te verhuizen naar Den Helder. Ook startte ik In 2005 met het geven van lessen in Voetreflexzone massage en Shiatsu massage in de basis techniek volgens de Namikoshi Traditie. Enige jaren deed ik dit ook in samenwerking met Omring (Thuiszorg). Ondertussen heb ik twee lesboeken geschreven welke ik nog steeds gebruik bij mijn cursussen.

Ik beleef erg veel plezier aan het lesgeven waardoor ik veel fijne mensen ontmoet. Vanaf oktober 2012 leid ik mensen op tot handmasseur, om patiënten te masseren in het Gemini Ziekenhuis. Tevens ben ik projectleider van dit prachtige project en de ontwikkelaar van de handmassage, zoals die wordt toegepast door ongeveer 30 masseurs in het Gemini ziekenhuis.

Marion Hofstra

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ik heb op 28-05-05 mijn bedrijf optibody.nl opgericht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Alkmaar onder nr. 37128651. Wij hebben samen bij dezelfde KvK onder hetzelfde nr. op 14-03-08 ZONNEVLOER opgericht (zie www.zonnevloer.nl). 

Contactinformatie

Marion Hofstra - v/d Boogaard

Telefoonnummer
(0223) 622 781

Praktijkadres
Wilhelminastraat 18
1782 PR DEN HELDER

 

Klik voor een overzicht van actuele cursussen en workshops op de onderstaande link.

CURSUSINFORMATIE